Ambassadeurs

"Sinds 2007 kennen we Bernd Schneider en daarmee zijn initiatief, de Sharing Success Foundation. Wat de Sharing Success voor ons zo bijzonder maakt is dat ze geheel kosteloos werkt. Iedere euro die wordt ingezameld komt voor 100% ten goede aan gehandicapte kinderen in ontwikkelingslanden.

In september 2009 zijn wij met een kleine delegatie van ondernemers naar Rwanda gereisd. Reden van deze trip was de opening van een nieuw sociaal medisch centrum, genaamd Gikondo, in de hoofdstad Kigali. Dit centrum is geheel gefinancierd met gelden van Sharing Success. Het was goed om met eigen ogen te zien wat er allemaal gebeurt met het geld dat jaarlijks wordt opgehaald. Tijdens ons bezoek werden we geraakt door het verschil tussen welvaart in de hoofdstad en enorme armoede even buiten de stad. We bezochten een aantal centra voor gehandicapte jongeren en zagen dat het Liliane Fonds in samenwerking met Sharing Success Foundation veel goed doet. Maar we zagen ook dat er nog heel veel moet gebeuren. Toen we het centrum voor visueel gehandicapten in Rwamagana bezochten, wisten we dat hier nog heel veel werk te doen is en dat wij hier ons steentje aan willen en moeten bijdragen.

Op het moment dat Bernd ons vroeg om ambassadeur van de stichting te worden waren we vereerd en wisten we dat dit een mooi begin is van een tijdperk waarin we de Sharing Success Foundation helpen waar mogelijk zowel voor als achter de schermen. Want succes is niet alleen voor de grote vermogende ondernemers weggelegd maar voor iedereen met een ondernemende geest en/of het vermogen kansen te zien. En delen heeft niks met grote bedragen te maken maar met het gevoel dat we bij geboorte een bepaalde verantwoordelijkheid mee krijgen om niet alles voor jezelf te houden maar anderen te helpen."

Petra en Henkjan Smits